Heren 1 laat opnieuw punten liggen

Om eerlijk te zijn is de inspiratie om de wedstrijd te verslaan minimaal. We hebben het weer eens fijn laten liggen. Dat terwijl de tegenstander echt wel zijn best deed om ons de mogelijkheid te geven lekker te ballen. De Hengeloërs waren leuk aan het ballen, geen prutsballen en een goede verdediging. Dat zijn voor ons meestal toch wel de randvoorwaarden om zelf goed te spelen.

Maar nee, de eerste set laten we gewoon weer wat teveel met ons sollen. Alsof we nog niet helemaal wakker zijn – in elk geval niet scherp. Dus gaat de eerste set terecht naar Webton met 25-20. De tweede set herpakten we ons en lieten we zien dat dat natuurlijk een klein beetje onzinnig is. Het spel werd duidelijk beter, de serve druk hoger en de stand dus duidelijk in ons voordeel 25-16. Dat zou toch duidelijk moeten maken dat het verlies van de eerste set meer een vergissing was dan een voorstelling van zaken zoals die zou moeten zijn. Qua aanvalskracht waren we toch duidelijk de sterkere. Ook in de verdediging werden we sterker.

De derde set toonde echter al weer wat verval. Zo duidelijk als we de tweede set naar ons toetrokken, zo krap bleef onze voorsprong in de derde set. De gastploeg bleef aanhaken en kon maar niet door ons afgeschud worden. Uiteindelijk trokken we dan wel aan het langste eind, maar 25-22 is toch bepaald minder overtuigend dan 25-16. Die trend zette zich door in de vierde set, hetgeen een constante achterstand inhield. Meerdere keren sloeg Webton een gat, dat we dichtten en weer lieten openvallen. Waren we in de eerste set nog niet wakker, nu leek het team moe te zijn; de scherpte was er weer af en we maakten teveel fouten. Duidelijk is dat degene die de meeste fouten maakt verliest en dus riepen we na 25-20 een vijfsetter over ons af. Dat mag dan goed zijn voor speeltijd ten opzichte van contributie, voor het spelniveau is zo’n vijfde set meestal niet het beste. Na acht punten van onze kant, was de wedstrijd al vervlogen en hadden we weer eens laten zien prima in staat te zijn punten te laten liggen. Dankzij het 1-3 verlies van Time-out tegen Rosstars houden we de vierde plek, maar wordt het gat naar de nummer 3 – Rosstars – steeds groter.