VerBASing houdt aan

PetjeafWe staan versteld van onszelf; alweer een potje met 4-0 gewonnen en dus nu al 23 punten uit 5 wedstrijden. Het moet toch niet gekker worden! In het kader van Holland Sport’s Petje op, petje af nemen we deze keer ons petje af voor Bas.

Dsc_0107_smallEn dan niet vanwege de moppen die hij wekelijks als Mini van het Jaar (moet je maar niet als enige nog heel lang dertiger willen zijn…) verplicht opdist. Bas was gisteren het mannetje van alles: strak serveren (met de kanttekening dat de mislukte de beste was want al zwabberend onmogelijk te passen), lekker verdedigen en vooral heel errug goed aanvallen. Bas scoorde vrijwel alles, waar de set up ook lag. Met name de ballen die voorbij de antenne vlogen wist ons jonkie hard en strak aan de overkant op de grond te laten stuiteren.
De rest van de wedstrijd werd opnieuw duidelijk dat wij onze ervaring steeds meer in ons voor- dan nadeel gaan gebruiken. We blijven rustig en ballen vooral op basis van een goede verdediging: het blok hangt meestal goed en de veldverdediging daarachter heeft het daardoor gemakkelijker en doet het beter. Een fase slecht passen kost wel punten, maar niet meer een set. We vangen het op, en doen ook niet meer vaak rare dingen bij een moeilijke set up.
Beide ploegen beleefden dus wel een leuke avond; promovendus Volley kon lekker ballen en deed dat in grote fasen van de wedstrijd ook. Een flink aantal spelers van de Losserse ploeg heeft hoger gespeeld, en ook dat is te zien. Het was gisteren niet voldoende tegen ons, maar aan de doelstelling van Volley H3 (handhavng) hoeft niemand te twijfelen.
Die ervaren jongens uit Losser hadden ergens in de eerste set door dat de goed begonnen scheidsrechter gemakkelijk te beinvloeden was. Dus werd er meer geappeleerd en daarmee gescoord. Toen dat wat te erg uit de hand liep, gingen wij (te) verbaal halen bij de arme scheids. Zij deed het enige juiste: nog één keer commentaar van een van beide ploegen en zij zou ermee stoppen. Dat hoefde niet, want na dat besluit was de sfeer opgeklaard en was sprake van een leuke pot.
Verdere bijzonderheden? De bitterhapjes waren niet lekker, het bier was dat wel, in Losser krijg je kennelijk gratis LCD-tv’s bij 25 euro boodschappen gezien het aantal schermen in De Fakkel en vooruit: wij vonden het heel lang gezellig, tot de kantine steeds meer het karakter kreeg van uitgaanscentrum en het publiek zich verwonderd begon af te vragen wat die verzameling vaders daar in de hoek deed…
Volgende week een toppertje thuis tegen Holyoke (vorig seizoen gedegradeerd uit de promotieklasse).