De Kater D2 – VVA D3

Lokatie: Diekmanhal, tijd: 21.00 uur… Gebeurtenis: De Kater D2 bindt de strijd aan met VVA D3. Kort verslag van een spannend potje volleybal.

Vorig jaar werd ook tegen VVA gespeeld. Toen werd niet veel tegenstand ondervonden; behalve serveren gebeurde niet zoveel.. Het was al snel duidelijk dat nu een heel ander team tegenover ons stond.. Tijdens het inslaan werd duidelijk dat een aantal dames van de tegenstander de bal behoorlijk wisten te raken. Het leek dan ook een zware dobber te gaan worden.. Mentaal hierop voorbereid gingen we de eerste set in, waarin het aanvankelijk gelijk op ging. De eerste rally leek wel een eeuwigheid te duren. 
Af en toe liep een team een stukje uit en krabbelde het andere team weer bij. Uiteindelijk liep het niet zo goed meer bij VVA.  De Kater wist de concentratie goed vast te houden en de eerste set werd winnend afgesloten.

Op advies van Maarten werd de overwinningsroes, die we van de eerste set hadden overgehouden, afgeschud en gingen we voor de tweede set. Eigenlijk verliep deze set en ook de derde set ongeveer zoals de eerste. We zaten er alleen zelf wat beter in. Ook in deze wedstrijd was de service druk weer van groot belang. Een flink aantal van onze dames heeft mooie series gemaakt en af en toe wisten ze bij VVA niet meer wat ze er mee aanmoesten, kortom: paniek!! Ook aan onze eigen kant kwam dit voor, maar gelukkig wisten we het meestal gauw genoeg weer om te buigen.. Dan kwam er weer een goede pass, gevolgd door een mooie set-up, die werd afgemaakt.

De laatste set was eentje om gauw weer te vergeten.. Bij VVA liep het allemaal beter, de pass aan hun kant kwam goed en hun mid werd veel aangespeeld. Op deze aanval wisten we niet goed te blokken en grip te krijgen. Aan onze kant liep het deze set allemaal wat minder, ook wat betreft pass en aanval. Met als resultaat dat we de laatste set verloren…

Maar: de overwinning was uiteindelijk wel voor ons!!  En daar hebben we dan maar meteen een herfstbokje op gedronken… Goed gedaan dames! Op naar de volgende… aanstaande donderdagavond : Rabobank/Devoko D5.