En weer eens net niet

Onbegrijpelijk tam begonnen we aan een nieuwe aflevering van de altijd leuke tweekamp tegen Twente Sparta. Al jaren, in eerste of promotieklasse dan wel de PD, zijn dit aardige duels waarbij we de laatste paar jaar wel steeds het onderspit delven. Zo ook deze keer…
De Kater begon veel te tam aan de wedstrijd, waardoor Twente Sparta zonder overdreven goed te spelen een flink eind kon weglopen. Time outs moesten de beleving er in zien te krijgen en dat lukte in de tweede helft van de set ook steeds beter, zonder dat de opgelopen schade helemaal kon worden goedgemaakt.
In de tweede set was de spirit er wel en nam De Kater een voorsprong. Aanvallend kwamen we er beter door, de serve werd lastiger voor de Glanerbruggers en er werd meer van de vloer gehaald. Twente Sparta wilde niet toegeven en vocht mee in een poging de kleine achterstand in te lopen. En daarbij gebeurde iets wat totaal ongewoon is in de onderlinge confrontaties. Bij 23-21 scoorde een Kateraanval omdat de bal via een Sparta-verdediger buiten de lijnen belandde. De scheidsrechter had die touché niet gezien, maar twijfelde kennelijk sterk en besloot de bewuste speler te vragen. En dan is het gebruik, zeker bij potjes tussen deze twee ploegen, toe te geven dat je de bal hebt geraakt. Zo niet deze keer: een glasharde ontkenning volgde. In plaats van setpunt voor de Kater volgde een servewissel. Irritatie alom en vervolgens veel gedoe over een punt dat niet werd geteld voor Twente Sparta. Achteraf bleek de Glanerbrugse ploeg daarin gelijk te hebben. De set eindigde uiteindelijk in 26-28 voor Twente Sparta.
Het tekent beide ploegen dat die lulligheid niet werd voortgezet in het vervolg van de wedstrijd, maar dat er gewoon weer werd gevolleybald. De derde set waren beide teams opnieuw behoorlijk aan elkaar gewaagd, maar had Twente Sparta steeds nipt de overhand. Ook de derde set werd door die ploeg in winst omgezet, waarna De Kater in de vierde set het liet lopen. Die ruime setzege betekent voor het eerst in vele jaren een 4-0 overwinning voor Twente Sparta.
Voor ons is het uithuilen en na een paar weken rust opnieuw beginnen. Het moet ook maar eens een keer een beetje meezitten dan.