Een leuke wedstrijd in Denekamp dus

Dat Devoko 2 en De Kater elkaar – tenminste binnen het veld – in hun waarde kunnen laten, bleek gelukkig zaterdag in Denekamp. Beide teams hadden zich duidelijk voorgenomen het niet weer zo uit de hand te laten als in Enschede.
De vooraf aangekondigde leuke wedstrijd had daadwerkelijk plaats, waarbij De Kater Devoko liet ontsnappen in de eerste set en de Denekampers het surplus aan jeugd (10 twintigers tegen 6 (bijna) veertigers plus twee jonkies van 38 en 32), dubbele trainingsarbeid en dus bredere selectie in de laatste twee sets benutten om uiteindelijk met 3-1 met de eer te gaan strijken.
Jammer dus dat Devoko zich dan achteraf kennelijk zo superieur waant en moet gaan sneren over “het bedenkelijke niveau van de tegenstander”. Want de eerste twee sets was De Kater simpelweg de betere ploeg. Wij vergaten de opgebouwde marge in de eerste set mee naar het einde te nemen, lieten Devoko voorbij komen maar wisten bij 24-21 toch terug te komen. Twee setpoints waren aan ons niet besteed, waarbij de laatste wel heel gemakkelijk via een foutserve werd weggegeven (27-29).
In de tweede set kwamen we via een serveserie direct op 9-3. Dit keer knokte Devoko terug, maar op het juiste moment liep De Kater weer weg. Bertje en Robbie kwamen er op mid niet vaak krachtig door, maar blokkeerden menig balletje. Aan de buitenkant werd flink doorgehaald, op de diagonaal kwamen de puntjes ook lekker binnen. Henri wist z’n medespelers dus goed te bereiken. Het eindresultaat, 25-21, was terecht.
De laatste twee sets verliepen redelijk gelijkopgaand, al had Devoko steeds die kleine voorsprong. Bij ons zie je dan de krachten wegvloeien, zeker na dat gezellige avondje bij Melanie in de kroeg. Met 21-25 en 19-25 liep Devoko door naar een 3-1 winst. Beetje sneu dat je dan alsnog moet gaat zitten katten.
Om positief af te sluiten: de twee best presterende mensen bevonden zich buiten het speelveld. Zowel de eerste als de tweede scheidsrechter floot perfect. En dat mag ook wel eens gezegd worden!