Goed gevoel na 4-0 nederlaag…

Gek. 4-0 op papier duidt op een veegpartij. En daar was zeker geen sprake van, zaterdag in de Diekmanhal tegen Krekkers. De zege was verdiend en Krekkers was ook duidelijk beter, maar moest wel bij de les blijven om geen punten te verspelen. Dat de twee wisselspelers niet werden ingezet, zegt genoeg over de meer dan leuke krachtmeting tussen beide ploegen.
Wij hebben na de winterstop het plezier in het spelletje weer teruggevonden. Gewoon lekker spelen en zien of en waar we puntjes pakken , is het devies. Zo ook zaterdag, waar we gedurende een groot deel van de eerste set een zeer licht voordeel hadden ten opzichte van de ploeg uit Mariaparochie. In deze fase van de wedstrijd werd door beide ploegen voortdurend direct gescoord en kwam de verdediging er amper aan te pas. In snel tempo werd zo de 20 bereikt, waarna Krekkers het surplus aan kwaliteit uitspeelde en de set binnensleepte.
Ook in de volgende set ging het grotendeels gelijk op, waarbij nu ineens aan einde zijde veel ballen van de grond werd gehaald. Over en weer werd leuk volleybal gespeeld, waarbij steeds bleek dat Krekkers net iets meer heeft en dat op beslissende momenten uitspeelt. Op die manier pakte die ploeg ook de tweede en derde set. In de vierde leek Krekkers de concentratie in het middengedeelte iets te verliezen, waardoor er kansen waren voor De Kater om weg te lopen. Dat lukte niet, mede omdat Krekkers wee snel bij de les was. De ploeg uit Mariaparochie won zo verdiend deze leuke pot volleybal.
Enig minpuntje was de gang van zaken bij aanvang van de wedstrijd. Geert en Roel, fluitend en coachend bij dames 1, moesten om onduidelijke redenen daar voortijdig vertrekken. Het was dus fijn dat Sinie Pots (bedankt!) Geert in de vijfde set wilde vervangen op de bok. Alleen jammer dat Geert en Roel niet mochten inspelen en koud aan hun eigen wedstrijd moesten beginnen. Iets meer begrip voor spelers en hun aanvullende activiteiten voor de vereniging is op z’n plaats.