De aanhouder wint

Aanhouden, daar zijn we goed in. En dus stonden we zaterdag weer eens met zes man om ons heen te kijken, gelukkig dit keer keurig verdeeld over alle posities. Als we dit vooraf hadden geweten, hadden we natuurlijk Maarten weer gevraagd. Ala, dan maar Geert amper 12 uur na aankomst op Schiphol na 4 weken Zuid-Afrika de wei in gestuurd. Robert haalde al rochelend het einde van een te lange pot, dus wie weet hoe volgende week onze samenstelling weer is…
Een geluk bij een ongeluk: ook Devoc was nogal verzwakt. Als er dus kans was onze eerst winst te behalen, dan was het zaterdag wel. Al snel bleek dat het een wedstrijdje “wie maakt minder fouten” zou worden, waarbij beide partijen moeite deden er veel te maken. Met wat hangen en wurgen was de eerste set voor ons, om ons in de tweede weer het kaas van het brood te laten eten. In de derde set bleken we een tijdlang foutloos te kunnen spelen, wat zeker in die fase niet van Devoc kon worden gezegd. Resultaat: een enorme voorsprong en een ruime setzege.
Dat hadden we natuurlijk moeten doortrekken in de vierde, maar op de een of andere manier is ons dat niet gegeven (kwaliteit?).  Tot in de twintig gingen we gelijk op of hadden we een kleine voorsprong, om uiteindelijk toch nipt te verliezen. 
De vijfde set werd gedomineerd door De Kater, om het vervolgens geheel in de stijl van dit seizoen nog bijna weg te geven via individuele fouten. De marge was net groot genoeg om toch voor het eerst als winnaar van het veld te stappen. Dat smaakte naar bier en naar meer. Volgende week willen we de lijn doortrekken tegen WVC Volley, met hopelijk eens een keer 8 man en tussendoor een training (da’s ook al lang geleden!).