Terecht puntje na sterke pot tegen Devoko

Als je iets niet moet proberen, is het bloggen in het weekeinde. Die fokking server kan het verkeer niet aan, dus alles wat je tikt is direct weer in het www verdwenen.
Hoe dank ook, die jongens van Devoko zullen De Kater niet zo snel weer met Albanië associëren. Natuurlijk, wij proberen dit jaar onze puntjes mee te pakken en zien dan wel waar het schip strandt terwijl Devoko bovenin mee zal draaien. Maar zo gemakkelijk De Kater opzij schuiven als gedacht, daar kwam het in de Pathmoshal niet van.
Wij begonnen (opnieuw!) uitstekend aan de wedstrijd, ondanks het gemis van Rick (ziek) en Bas (andere belangrijke dingen te doen). Bovendien bleken de nieuwe afspraken over pass en verdediging uitstekend uit te pakken, een enkel misverstandje buiten beschouwing latend.
De set ging zeer gelijk op, beide teams probeerden het elkaar lastig te maken in de passing maar kwamen daar redelijk goed mee weg. Zodoende liep aan weerszijden de aanval ook naar wens – op alle drie de posities werd door beide ploegen gescoord. Uiteindelijk gaf de ervaring van Devoko op dit niveau de doorslag: 25-23 in Denekamps voordeel.
De tweede set verliep eigenlijk identiek, al hadden de Denekampers hierin steeds zeer licht het voordeel van de twijfel. De marginale voorsprong hielden ze vast tot het einde, waardoor ook deze set in het voordeel van Devoko werd beslecht met 25-22.
Anders dan in de voorgaande wedstrijden bleven wij het goede spel volhouden. Een snel opgelopen achterstand in de derde set kwamen we echter niet te boven, zodat deze met duidelijker verschil in het voordeel van Devoko afliep. De Kater liet zich niet kennen, pakte vanaf het begin een voorsprong, zag Devoko nog even langszij komen maar liep vervolgens weer via een goede serveserie met veel druk aan het net een paar punten uit. De marge die wij zo hadden opgebouwd, kwam niet meer in gevaar: twee mislukte aanvallen werden besloten met een killblock van Cas.
Zo pakten we een dik verdiend punt tegen een ploeg die inderdaad op basis van degelijkheid en ervaring hoog zal eindigen in deze promotieklasse. Volgende week komen we weer zo’n ploeg tegen, Set Up 3 uit Ootmarsum. Daar gaan we dus ook minimaal een setje pakken!