Kansarme missie

Hk3kater

Waarom probeer ik eigenlijk nog in het weekeinde dit blogje bij te werken? Honderdduizend keer inloggen voor de Kater z’n K, da’s best irritant. Toch maar een poging:
De peiling gaf met 37,5 procent van de stemmen op een 4-0 overwinning voor Set Up H3 al een voorzetje. Maar goed, die stemming kon door buitenstanders of azijnpissers zijn vervuild, gezien het aantal stemmen. Zelf gingen we weer uit van het credo: lekker ballen en zien of we een of meer setjes mee kunnen pakken.
Net als Krekkers en Devoko 1 is Set Up 3 met al zijn ervaring en kwaliteit op voorhand als een van de topploegen in deze promotieklasse in te schatten. De competitieleider heeft het ons niet gemakkelijk gemaakt: naast deze ploegen speelden we als promovendus ook tegen Twente 05, dat het zeer goed doet en minimaal een steady middenmoter zal blijken te zijn…
Hoe dan ook, van dat lekker ballen kwam in de eerste set niet zoveel terecht. Set Up was heer en meester, wij maakten veel te veel fouten. Vooral de serve was erbarmelijk. De 25-16 was een meer dan terechte afspiegeling van de krachtsverhoudingen.
In de tweede set ging het al een stuk beter, al was duidelijk dat Henri niet zo’n topdag als tegen Devoko had en we aan de buitenkant veel minder gemakkelijk scoorden dan normaal. Tot 16-16 ging het geheel gelijk op, waarna Set Up de foutenlast beperkte en wij weer te veel zelf in de fout gingen. Met 25-18 was het al weer gebeurd, al maakte Geert wel het fraaiste punt van de wedstrijd: een set up onder de netrand werd door hem zonder te springen richting plafond gerost. Zoals wij inmiddels van de training wel weten, moet je bij Geert in die stemming dan niet proberen te blokken. En jawel, ook Set Up nam deze bal fraai mee naar beneden…
De derde set was onze beste; jammer alleen dat onze voorsprong steeds de volgende servicebeurt teniet werd gedaan. We beten ons vast, maakten steeds minder fouten en Set Up moest aan de bak. De grote ervaring van een aantal Ootmarsumse spelers uit zich dan in een bijna foutloze pass en sterke verdediging, terwijl met de service continu druk op ons werd uitgeoefend. Hoe we ons ook verzetten, het mocht niet baten: 25-22 voor Set Up.
De laatste set bleek een kansloze missie – we slaagden er niet in ons nog een keer vast te bijten in de tegenstander en verloren dus terecht met 4-0 van deze goede en vooral stabiele ploeg.
Set Up is zo aardig geweest wat leuke foto’s op hun fraaie site te plaatsen. Vooral het bekijken waard: het achterveldblok van Bert annex ïk kan er nog net naar troe zweven al zit ik onder de netrand” (nummertjes 3 en 7), Bas “ïk kan heeeel hard slaan, ook al staat er een blok voor” (nr 9) en Wik “waar is de bal nou gebleven ” (11). En ja, we slaan ze er ook wel eens langs en we blokken ook de nodige balletjes (zie overige plaatjes).