‘Beter laat dan nooit’ of ‘Daar had meer in gezeten’ (1)

Het eerste deel van de titel slaat uiteraard op de timing van de schrijfster van dit stukje. De eerste wedstrijd die ik versla is namelijk inmiddels al 3 weken geleden. Een dikke sorry voor alle dames en fans van dames-3, die natuurlijk heel graag willen weten hoe het hun favorieten is vergaan. De tweede helft van de titel zegt daarover misschien al wel genoeg. We hebben in beide wedstrijden wel wat puntjes gescoord maar er had gewoon meer in gezeten.

De eerste wedstrijd die ik mag verslaan bood ons op papier een behoorlijke kans om inderdaad die punten te gaan pakken. Harambee dames 8 stond namelijk maar een puntje boven ons, hoewel Genie heel terecht opmerkte dat er nog niet erg veel wedstrijden gespeeld waren en dat dat dus nog niet zo veel zei.

Toch begonnen we vol goede moed aan deze wedstrijd. De eerste set moesten we alleen nog een beetje wakker worden en hebben we redelijk overtuigd verloren, terwijl dat eigenlijk absoluut niet nodig was. Onze tegenstanders speelden wel slim, maar echt geweldig waren ze niet. Dat bleek ook in de volgende set, waar we ze met ongeveer gelijke cijfers hebben verslagen. Helaas ging ons dames 3 daarna wat “meeklooien” zoals wij dat noemen. Onze servicepass viel ineens een beetje uit elkaar en met name in de aanvalsverdediging ging erg veel mis, waardoor we nauwelijks tot aanvallen kwamen.

De derde set ging dan ook jammerlijk verloren. Aan de vierde set hebben we kunnen zien dat Dames 3 echt gegroeid is ten opzichte van vorig jaar. Normaal gesproken zouden vorig jaar na zo`n slechte set de koppies zijn gaan hangen, maar we hebben ons compleet teruggevochten in de wedstrijd, met weliswaar een iets krappere (25-20) overwinning, maar we hebben wel even een 5e set afgedwongen, die ook, zelfs na een ons door de neus geboord matchpoint, voor ons was! 3-2, woohoo! De eerste punten maar ook de eerste winst van dit jaar! Toch ontkwamen we niet aan het idee dat we hier meer uit hadden moeten slepen. Zo goed waren ze niet, toch?